Over het algemeen verwacht je van katten dat ze erg kieskeurig zijn en bijna soort diva gedrag vertonen. Nou, ik heb een hond die dat doet. Over de jaren heeft hij meerdere kwaaltjes opgelopen en was hij erg kieskeurig over zijn voer. Ik dacht altijd dat ik simpelweg een hond had met een verfijnde smaak. Recentelijk kwam ik er echter achter dat dit niet het geval was. Ik ging serieus twijfelen. Heb ik een kieskeurige hond of is er toch iets anders aan de hand met mijn trouwe viervoeter? Ik besloot na wat wikken en wegen om wat onderzoek te doen en uiteindelijk ging ik naar de dierenarts met het beestje.

Aangewezen oorzaak

Bij de dierenarts legde ik de situatie uit. Hij drukte mij op het hart dat ik echt de juiste beslissing had genomen om mijn hond even langs te brengen. Blijkbaar hebben meer honden dezelfde klachten en is er een duidelijk oorzaak aan te wijzen. De boosdoener was in dit geval het hondenvoer. Voorheen had ik nooit zoveel stilgestaan bij het eten dat ik aan mijn hond gaf. Zelf ben ik opgegroeid op een boerderij en onze honden kregen werkelijk van alles. Automatisch ben ik op eenzelfde manier omgegaan met mijn huisdier. Dat was dus achteraf een fout van mij: niet iedere hond kan namelijk hetzelfde voer aan. De dierenarts vertelde mij het een en ander over hondenvoer en alle diverse soorten die verkrijgbaar zijn.

Vers vlees of juist brokken?

Wist jij bijvoorbeeld dat er een hele discussie is wat het beste is voor een hond? Vers vlees of juist brokken hondenvoer? Mijn dierenarts benadrukte dat beide een goede optie zijn, mits het goed afgewogen is en de nodige voedingsstoffen bevat. Aan het einde van de dag bepaalt deels de hond naar welk hondenvoer de voorkeur uitgaat. Zo is de ene hond gek op droge brokken, terwijl de ander liever een bak vol vers vlees heeft. Mijn dierenarts adviseerde me wel om er in ieder geval voor te zorgen dat mijn viervoeter een beter gebalanceerd dieet gaat volgen.

Belangrijks is goed hondenvoer

Na het bezoekje aan de behulpzame dierenarts heb ik thuis gelijk eens kritisch naar het hondenvoer gekeken. Tot mijn schrik zaten er inderdaad weinig voedingsstoffen in het voer dat ik aan mijn geliefde huisdier gaf. Het was voor mensen vergelijkbaar met een non-stop dieet van pannenkoeken, patat, af en toe een soepje en tenslotte wat fastfood. Ik heb alles weggegooid (ja zonde, ik weet het). Nu heb ik alleen nog maar voedzaam hondenvoer in huis en dat heb ik gelijk gemerkt. Mijn kieskeurige diva hond is veranderd in een ontzettend meegaand en lief beestje. Al zijn vervelende kwaaltjes zijn verleden tijd en hij zit zelfs vol energie.

Ik wil je daarom vandaag meegeven om nog een kritisch naar het hondenvoer van jouw huisdier te kijken als er ook altijd van alles aan de hand is met het beestje. Het is immers meestal simpel op te lossen door gezond en voedzaam hondenvoer te geven.

Gerelateerde afbeelding